13o Γυμνάσιο Ηρακλείου | ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ | Κεντρική Σελίδα |
Ουγγαρία |
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ ä Το ουγγρικό γκούλας είναι το πιο γνωστό κρέας καρυκευμένο με πάπρικα. ’λλες σπεσιαλιτέ είναι η ψαρόσουπα, η κοτόσουπα Ujhazy και τα στρούντελ, γλύκισμα γεμιστό με βύσσινα και νωπό τυρί ή σπόρους παπαρούνας. Τα κρασιά Tokaj και Torley είναι παγκοσμίως γνωστά, όπως και το βαθυκόκκινο κρασί, Ergi bikaver ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-Το μαργαριτάρι του Δούναβη.Ο Δούναβης χωρίζει την πρωτεύουσα στην Βούδα και στην Πέστη
|
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ? Η χώρα φημίζεται για τις ιαματικές πηγές της και τα θερμά λουτρά. Η λίμνη Μπάλατον, η μεγαλύτερη λίμνη στην ανατολική ευρώπη με βάθος μόνο 3 μέτρα και έκταση 600 τ.χ. αποτελεί κέντρο προορισμού παραθεριστών και παράδεισο για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας, κωπηλασίας και ιστιοσανίδας. Είναι η πατρίδα των συνθετών: Φραντς Λιστ, Μπέλα Μπάρτο και Ζόλταν Κόνταλυ. ♫♫♫♫♫♫♫♫♫♫ Οι κάτοικοι λατρεύουν τη μουσική και η χώρα έχει να επιδείξει βιρτουόζους βιολιστές
|
![]() |
![]() |
Εργασία των μαθητριών : Φούρναρη Μαργαρίτα, Τσικριτσή Θέμις, Φωτάκη ’ννα, Φιοράκη Μαρία |
|